Καλλιεργώ Πεπόνια

Κατεβάστε δωρεάν το φυλλάδιο "Καλλιεργώ Πεπόνια"

Διάφορα είδη Πεπόνι

Το πεπόνι είναι ένα φρούτο που θυμίζει καλοκαίρι. Έρχεται σε πολλούς και διαφορετικούς τύπους και το ενδιαφέρον είναι ότι οι τύποι αυτοί μπορεί να διαφέρουν σημαντικά σε γεύση και άρωμα. Έτσι, ο καταναλωτής έχει αρκετές επιλογές. Μπορεί να μη του αρέσει η γεύση ή το άρωμα ενός πεπονιού, αλλά του άλλου να τον ενθουσιάζει.

Έχει έρθει η ώρα που οι παραγωγοί πρέπει να προσφέρουν στον καταναλωτή μία μεγαλύτερη γκάμα πεπονιών, για να δοκιμάσει διαφορετικές γεύσεις και αρώματα του ίδιου φρούτου. Πεπόνια τ. Cantaloup (Κανταλούπ), τ. Charentais (Σαραντέ), τ. Canari (Κάναρι), τ. Honeydew (Χάνιντιου), τ. Άργους. Είναι οι βασικοί τύποι πεπονιού που θα επικρατήσουν τα επόμενα χρόνια.

Η μεγαλύτερη γκάμα πεπονιών, πέρα από τον καταναλωτή, εξυπηρετεί και τον παραγωγό: Εξειδικευόμενος στην παραγωγή 1-2 τύπων, μπορεί να διαφοροποιηθεί στην αγορά και να κρατάει τους δικούς του πελάτες, ξεχωρίζοντας από τους υπόλοιπους παραγωγούς.

Το πεπόνι έχει και τις δικές του καλλιεργητικές απαιτήσεις. Προσέχοντας αυτές, ο παραγωγός όχι μόνον θα πάρει μεγαλύτερη παραγωγή, αλλά και καλύτερο ποιοτικώς πεπόνι.

Πρέπει να μάθουμε όχι μόνον να παράγουμε καλύτερη ποιότητα, αλλά και να ζητάμε μεγαλύτερη τιμή για την καλύτερη ποιότητα. Γι αυτό, ο παραγωγός πρέπει να πουλά τα πεπόνια του όχι απλώς σαν «πεπόνια», αλλά και τουλάχιστον με τον τύπο: πχ «πεπόνι Cantaloup». Ακόμα καλύτερα αν χρησιμοποιεί και την ποικιλία: πχ «πεπόνι Cantaloup Portento». Αυτό διευκολύνει τον καταναλωτή να ζητήσει το πεπόνι που του αρέσει και να καταλάβει ότι πρόκειται για διαφορετικό προϊόν, άρα δικαιολογείται το να πληρώσει διαφορετική τιμή.

Ποιοι είναι οι κύριοι τύποι πεπονιού; Τι πρέπει να προσέξουμε στην καλλιέργειά του; Πώς πρέπει να κλαδεύουμε το πεπόνι; Με ποια κριτήρια θα το συλλέξουμε; Η συλλογή γίνεται μια κι έξω ή σταδιακώς; Σε αυτές και άλλες βασικές πληροφορίες απαντά το φυλλάδιο "Καλλιεργώ Πεπόνια" που μπορείτε να κατεβάσετε κάνοντας κλικ εδώ.