Θυμάρι


Φωτογραφία: Juanjo R – CC BY-SA 2.0

Ιταλική φινέτσα στο φαγητό

  • Thymus vulgaris
  • Αρωματικό βασικό για την Ελληνική και Ιταλική μαγειρική.
  • Φυτεύεται την άνοιξη και μετά διαρκεί για χρόνια.
  • Ευδοκιμεί σε φτωχά, καλά στραγγιζόμενα εδάφη με pH 6,0-8,0.
  • Μέτριο, όχι υπερβολικό πότισμα (σαπίζουν οι ρίζες).
  • Ελαφρύ κλάδεμα μετά την ανθοφορία.
  • Αντέχει πολύ στο κρύο (όχι σαν μικρό φυτό).
  • Όπως τα περισσότερα αρωματικά, έχει πολύ καλύτερο άρωμα σαν φρέσκο, παρά ξηρό.

Τα σπορόφυτα θυμαριού παράγονται σε δίσκους 40 θέσεων.

Παρόμοια Είδη

Βασιλικός Αθάνατος

Ο Αθάνατος Βασιλικός είναι μια εύρωστη και γευστική ποικιλία βασιλικού, ιδανική για μαγειρική. Με μέτρια φροντίδα, προσφέρει μακροχρόνια παραγωγή.
Περισσότερα…

Σελινόριζα Brilliant F1

Μέτριο έως μεγάλο μέγεθος. Έτοιμη σε 150-170 ημέρες αναλόγως της εποχής. Λαχανικό που η ζήτησή του ανεβαίνει καθώς έχει ελάχιστες θερμίδες. Για πουρέ, σούπα και…
Περισσότερα…

Ρίγανη

Η ρίγανη είναι το πιο βασικό αρωματικό στην Ελληνική μαγειρική. Ανακαλύψτε το έξοχο άρωμα της φρέσκιας ρίγανης. Από τα πιο εύκολα φυτά στην καλλιέργεια.
Περισσότερα…

Βασιλικός Genovese

Κλασική ποικιλία βασιλικού με έντονο άρωμα και γεύση. Απαιτεί μέτρια φροντίδα και αποτελεί ιδανική επιλογή για χρήση στην μαγειρική.
Περισσότερα…

Άνηθος

Αρωματικό με λογχοειδή φύλλα με δροσερό, γλυκάνισο άρωμα και ελαφρώς πικάντικη γεύση. Ευαίσθητος στο κρύο κάτω των 5 oC.
Περισσότερα…

Μαϊντανός

Κλασσικός πλατύφυλλος μαϊντανός. Βασικό συστατικό στην Ελληνική μαγειρική. Σε γλαστράκια (δίσκοι 40 θέσεων)
Περισσότερα…
Κύλιση στην κορυφή