Κατηγορία Είδους: Μαρούλια

Τα καλλιεργούμενα στην Ελλάδα μαρούλια χωρίζονται στις ακόλουθες κατηγορίες:

Cos ή Ρωμάνες:
Butterhead ή απλή Σαλάτα
Iceberg (παγόβουνο)
Κατσαρά

Τα μαρούλια φοβούνται την ζέστη, την ξηρή ατμόσφαιρα και την έλλειψη νερού, έστω για λίγο. Σε πολλές περιοχές της Ελλάδος, είναι δύσκολη έως αδύνατη η καλλιέργειά τους από τα μέσα Μαΐου έως το Δεκαπενταύγουστο.

Σκούρα μεγάλη Ρομάνα ανοιχτού τύπου για φθινόπωρο και άνοιξη. Ανοχές: Bl: 1-17, 21, 23 / LMV

shadow

Ανοιχτοπράσινη Batavia για φθινόπωρο και χειμώνα στην Δυτική Ελλάδα. Ανθεκτικότητες: Pb

shadow

Κόκκινη σαλάτα batavia για υπαίθρια καλλιέργεια με ανθεκτικότητες: HR: Bl: 16-28, 30-32, Nr0.

shadow

Κατσαρή σκούρα πράσινη σγουρή σαλάτα για υπαίθρια καλλιέργεια άνοιξη, καλοκαίρι και φθινόπωρο. Μεγάλη αντοχή στο ξεβλάστωμα.

shadow

Ανοιχτοπράσινη σαλάτα butterhead (γαλλική) για θερμοκηπιακή καλλιέργεια φθινόπωρο, χειμώνα και άνοιξη. Ανθεκτικότητες: Bl:16-26, 31, 32 EU/Pb

shadow

Σκούρο μεγάλο μαρούλι Ρομάνα ανοιχτού τύπου με αντοχή τόσο στην ζέστη όσο και στο κρύο και ανθεκτικότητα στον περονόσπορο.

shadow

Εξαιρετική σαλάτα για θερμοκηπιακή καλλιέργεια φθινόπωρο και χειμώνα. Λαμπερό πράσινο χρώμα και ανθεκτικότητα στον περονόσπορο (16-32)

shadow

Κόκκινη λόλα triple red για άνοιξη και φθινόπωρο στο θερμοκήπιο και έξω.

shadow

Μεγάλο καλοκαιρινό μαρούλι Ρομάνα με αντοχή στο ξεβλάστωμα για φύτευση άνοιξη έως και φθινόπωρο.

shadow

Το κλασσικό Ελληνικό μαρούλι. Φυτεύσεις από μέσα Φθινοπώρου έως τέλους Χειμώνα.

shadow