Κατηγορία Είδους: Λάχανα

Τα λάχανα διακρίνονται αναλόγως με την προορισμό τους: για την φρέσκια αγορά ή για επεξεργασία (βιομηχανία). Τα δεύτερα είναι πιο σκληρά και κρατούν πολύ στο χωράφι. Όμως, δεν ενδείκνυνται για φρέσκια σαλάτα ή λαχανοντολμάδες, που είναι οι κύριες χρήσεις του λάχανου στην Ελλάδα.

Λάχανο 85-90 ημερών, μαλακό, πολύ εύγευστο για την τοπική αγορά. Ενδείκνυται για φρέσκια σαλάτα. Μικρή έως μέτρια διατηρησιμότητα.

shadow

Λάχανο 120 ημερών για αποθήκευση, επεξεργασία και νωπή αγορά. Εύγευστο, γλυκό χωρίς πικράδες. Ομοιόμορφη ωρίμανση – μάζεμα με ένα χέρι.

shadow

Λάχανο 140 ημερών για επεξεργασία, αλλά και νωπή κατανάλωση. Ημίσκληρο. Ανθεκτικό στο φουζάριο

shadow

Λάχανο 90 ημερών τύπου βιομηχανίας με εξαιρετική ημίσκληρη κεφαλή.

shadow

Λάχανο μαλακό 85 ημερών για την φρέσκια αγορά. Θυμίζει το ντόπιο.

shadow

Λάχανο 5 μηνών τύπου βιομηχανίας με σκληρή κεφαλή και μεγάλη διατηρησιμότητα.

shadow