Τα λάχανα διακρίνονται αναλόγως με την προορισμό τους: για την φρέσκια αγορά ή για επεξεργασία (βιομηχανία). Τα δεύτερα είναι πιο σκληρά και κρατούν πολύ στο χωράφι. Όμως, δεν ενδείκνυνται για φρέσκια σαλάτα ή λαχανοντολμάδες, που είναι οι κύριες χρήσεις του λάχανου στην Ελλάδα.
Κατηγορία Είδους: Λάχανα
Λάχανο 85-90 ημερών, μαλακό, πολύ εύγευστο για την τοπική αγορά. Ενδείκνυται για φρέσκια σαλάτα. Μικρή έως μέτρια διατηρησιμότητα.
Λάχανο 120 ημερών για αποθήκευση, επεξεργασία και νωπή αγορά. Εύγευστο, γλυκό χωρίς πικράδες. Ομοιόμορφη ωρίμανση – μάζεμα με ένα χέρι.
Λάχανο 140 ημερών για επεξεργασία, αλλά και νωπή κατανάλωση. Ημίσκληρο. Ανθεκτικό στο φουζάριο
Λάχανο 90 ημερών τύπου βιομηχανίας με εξαιρετική ημίσκληρη κεφαλή.
Λάχανο μαλακό 85 ημερών για την φρέσκια αγορά. Θυμίζει το ντόπιο.
Λάχανο 5 μηνών τύπου βιομηχανίας με σκληρή κεφαλή και μεγάλη διατηρησιμότητα.
- Προηγούμενο
- 1
- 2
- Επόμενο