Ντομάτες Saladette (Βιομηχανικές - πομοντόρια)

Οι βιομηχανικές ντομάτες (πομοντόρια - ντοματάκια) είναι γνωστές τόσο για την παραγωγικότητά τους, όσο για την συμπυκνωμένη γεύση τους και την γλυκάδα.

Οι καταναλωτές τις προτιμούσαν πάντα για σάλτσα. Όμως, παρατήρησαν ότι μερικές φορές ήταν πολύ καλές και για φρέσκια σαλάτα, αν εξαιρούσες ότι συνήθως είχαν σκληρή φλούδα.

Έτσι, σιγά σιγά, οι γενετιστές άρχισαν να επιλέγουν και να αναπτύσσουν βιομηχανικού τύπου τομάτες, αλλά επιλεγμένες κυρίως για την φρέσκια αγορά. Αυτός ο τύπος τομάτας ονομάσθηκε "saladette".

Οι τομάτες saladette έχουν το σχήμα οβάλ των βιομηχανικών και, όπως αυτές, χαρακτηρίζονται από περισσότερη σάρκα, λιγότερα υγρά και περισσότερο άρωμα και γλυκύτητα. Βεβαίως, δεν έχουν την σκληρή φλούδα που έχουν μερικές βιομηχανικές.

Οι ντομάτες τύπου saladette προορίζονται τόσο για φρέσκια σαλάτα όσο και για οικιακή ή μικρής κλίμακας παραγωγή σάλτσας.

Για τον παραγωγό, το κύριο πλεονέκτημα της ντομάτας saladette είναι ότι είναι από τις πιο εύκολες στην καλλιέργεια τομάτες καθώς κληρονομούν την ανθεκτικότητα των βιομηχανικών στις δύσκολες συνθήκες.

Χρησιμοποιείστε τα βελάκια για να δείτε περισσότερα.

Ντομάτες Saladette:

[be_published_modified_date]

Οι περιγραφές των ειδών, οι υποδείξεις, η διάρκεια και εποχή της καλλιέργειας αποτελούν την καλύτερη τεχνική γνώση της ProPlant και αναφέρονται εδώ μόνον ενδεικτικώς.

Τα φυτά, ως βιολογικά όντα, μπορεί να εκφράζουν διαφορετικά χαρακτηριστικά, όπως μέγεθος ή σχήμα, αναλόγως με τις τοπικές κλιματολογικές συνθήκες, την σύσταση του εδάφους και την καλλιεργητική τεχνική (φαινότυπος).

Καθώς όλοι οι προαναφερθέντες ή μη παράγοντες είναι εκτός ελέγχου της ProPlant, δεν μπορούμε να αναλάβουμε ευθύνη ή να εγγυηθούμε με οποιονδήποτε τρόπο ότι οι προβαλλόμενες ποικιλίες ή υβρίδια θα εκφράσουν τα ίδια χαρακτηριστικά στον δικό σας αγρό ή θερμοκήπιο.

Η ProPlant προτείνει εμφατικώς στους πελάτες της να μη καλλιεργούν για πρώτη φορά μία νέα ποικιλία σε έκταση μεγαλύτερη του 10% της συνολικής και οπωσδήποτε σε έκταση μικρότερη από 500 m2, ώστε να διαπιστώνουν μόνοι τους την καταλληλότητα των υβριδίων ή ποικιλιών για τις δικές τους συνθήκες.

shadow