Καυτερές Πιπεριές

Οι καυτερές πιπεριές δίνουν μία ένταση στο φαγητό. Ξεκίνησαν να χρησιμοποιούνται καθώς οι ίδιες ουσίες που καίνε (καψαϊκινοειδή) προστατεύουν το φαγητό από αλλιώσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι, στις πιο ζεστές χώρες, χρησιμοποιούν πιο καυτερές πιπεριές.

Το πόσο “καίει” μια πιπεριά μετράται σε βαθμούς Scoville. Οι γλυκές πιπεριές έχουν από 0-100 βαθμούς. Οι συνήθεις καυτερές ξεκινούν από τους 2.000 έως 5.000 οι Μεξικάνικες Jalapeno. Οι πιπεριές Cayenne φθάνουν τους 60.000 βαθμούς.

Η πιο καυτερή πιπεριά στον κόσμο είναι η Carolina Reaper που ξεπερνά του 2.000.000 βαθμούς.

Προσοχή! Δεν φυτεύουμε τις καυτερές κοντά σε γλυκές πιπεριές διότι, αν οι τελευταίες γονιμοποιηθούν με γύρη από τις πρώτες, θα φτιάξουν καυτερά φρούτα.

Χρησιμοποιείστε τα βελάκια για να δείτε περισσότερα.

Επιλογή από τις Καυτερές Πιπεριές

Οι περιγραφές των ειδών, οι υποδείξεις, η διάρκεια και εποχή της καλλιέργειας αποτελούν την καλύτερη τεχνική γνώση της ProPlant και αναφέρονται εδώ μόνον ενδεικτικώς.

Τα φυτά, ως βιολογικά όντα, μπορεί να εκφράζουν διαφορετικά χαρακτηριστικά, όπως μέγεθος ή σχήμα, αναλόγως με τις τοπικές κλιματολογικές συνθήκες, την σύσταση του εδάφους και την καλλιεργητική τεχνική (φαινότυπος).

Καθώς όλοι οι προαναφερθέντες ή μη παράγοντες είναι εκτός ελέγχου της ProPlant, δεν μπορούμε να αναλάβουμε ευθύνη ή να εγγυηθούμε με οποιονδήποτε τρόπο ότι οι προβαλλόμενες ποικιλίες ή υβρίδια θα εκφράσουν τα ίδια χαρακτηριστικά στον δικό σας αγρό ή θερμοκήπιο.

Η ProPlant προτείνει εμφατικώς στους πελάτες της να μη καλλιεργούν για πρώτη φορά μία νέα ποικιλία σε έκταση μεγαλύτερη του 10% της συνολικής και οπωσδήποτε σε έκταση μικρότερη από 500 m2, ώστε να διαπιστώνουν μόνοι τους την καταλληλότητα των υβριδίων ή ποικιλιών για τις δικές τους συνθήκες.

shadow

[be_published_modified_date]