Ρίγανη


Η φωτογραφία είναι ενδεικτική της ποικιλίας

Ρίγανη η Ελληνική

  • Ελληνικού τύπου.
  • Η ρίγανη έχει πολύ καλύτερο άρωμα σαν φρέσκια, παρά ξερή.
  • Η φρέσκια ρίγανη είναι απαραίτητη σε κάθε κουζίνα.
  • Από τα πιο εύκολα φυτά για καλλιέργεια.
  • Προστατεύστε την από την περίσσεια νερού.
  • Αν και δεν φοβάται το κρύο, η μεταφύτευση να γίνεται όταν το χώμα έχει ζεσταθεί καλά.

Τα σπορόφυτα ρίγανης παράγονται σε δίσκους 40 θέσεων.

Η ανθεκτικότητα σε ασθένειες σημαίνει ότι τα υβρίδια αυτά αρρωσταίνουν λιγότερο και όχι ότι είναι άνοσα. Γι αυτό, οι παραγωγοί θα πρέπει να χρησιμοποιούν πάντα τα επιβαλλόμενα φυτοπροστατευτικά μέτρα.

Οι συμβουλές ή υποδείξεις, η διάρκεια και εποχή της καλλιέργειας αποτελούν την καλύτερη τεχνική γνώση της ProPlant και αναφέρονται εδώ μόνον ενδεικτικώς. Πρέπει να προσαρμόζονται στην εμπειρία του κάθε αγρότη. Δεν συνιστούν συμβατικές ή άλλες δεσμεύσεις ή εγγύηση από πλευράς του φυτωρίου για την επιτυχία της καλλιεργείας σας.

Τα αναφερόμενα στοιχεία για την διάρκεια παραγωγής από την φύτευση μέχρι την συγκομιδή, τις αποδόσεις και τα μεγέθη είναι μόνον ενδεικτικά και επιτυγχάνονται με την σωστή καλλιεργητική τεχνική, σε κατάλληλους αγρούς και σε χρονιές χωρίς κλιματικές εξάρσεις.

Συμβουλεύουμε να μη καλλιεργείτε για πρώτη φορά μία νέα ποικιλία σε έκταση μεγαλύτερη του 10% της συνολικής και οπωσδήποτε σε έκταση μικρότερη από 500 m2, ώστε να διαπιστώνετε μόνοι σας την καταλληλότητα των υβριδίων ή ποικιλιών για τις δικές σας συνθήκες.

Παρόμοια Είδη

Δεντρολίβανο

Πολυετές αρωματικό φυτό. Χρησιμοποιείται φρέσκο ή ξερό στην μαγειρική. Διακοσμητικό φυτό στους κήπους. Αρκετά ανθεκτικό στο κρύο.
Περισσότερα…

Βασιλικός Φύλλο Μαρουλιού

Ο βασιλικός “Φύλλο Μαρουλιού” είναι μια ελκυστική και γευστική ποικιλία βασιλικού, ιδανική για pesto, σαλάτες και σάντουιτς. Απαιτεί μέτρια φροντίδα και προσφέρει πλούσια φύλλα με…
Περισσότερα…

Βασιλικός Genovese

Κλασική ποικιλία βασιλικού με έντονο άρωμα και γεύση. Απαιτεί μέτρια φροντίδα και αποτελεί ιδανική επιλογή για χρήση στην μαγειρική.
Περισσότερα…
Scroll to Top