Βασιλικός Red Ruby


Red Ruby: ο Βαθυκόκκινος Αρωματικός

  • Βαθύ κόκκινο χρώμα.
  • Πλατύφυλλος (φύλλα 6-8 cm).
  • Για φαγητό, αλλά και διακοσμητική χρήση.
  • Εξαιρετική γεύση.
  • Φύτευση άνοιξη, αφού έχει περάσει ο κίνδυνος παγετού και καλοκαίρι.
  • Προτιμά ζεστά και ηλιόλουστα κλίματα.
  • Απαιτεί γόνιμο και καλά στραγγιζόμενο έδαφος.

Τα σπορόφυτα βασιλικού παράγονται σε δίσκους 40 και 240 θέσεων.

Η ανθεκτικότητα σε ασθένειες σημαίνει ότι τα υβρίδια αυτά αρρωσταίνουν λιγότερο και όχι ότι είναι άνοσα. Γι αυτό, οι παραγωγοί θα πρέπει να χρησιμοποιούν πάντα τα επιβαλλόμενα φυτοπροστατευτικά μέτρα.

Οι συμβουλές ή υποδείξεις, η διάρκεια και εποχή της καλλιέργειας αποτελούν την καλύτερη τεχνική γνώση της ProPlant και αναφέρονται εδώ μόνον ενδεικτικώς. Πρέπει να προσαρμόζονται στην εμπειρία του κάθε αγρότη. Δεν συνιστούν συμβατικές ή άλλες δεσμεύσεις ή εγγύηση από πλευράς του φυτωρίου για την επιτυχία της καλλιεργείας σας.

Τα αναφερόμενα στοιχεία για την διάρκεια παραγωγής από την φύτευση μέχρι την συγκομιδή, τις αποδόσεις και τα μεγέθη είναι μόνον ενδεικτικά και επιτυγχάνονται με την σωστή καλλιεργητική τεχνική, σε κατάλληλους αγρούς και σε χρονιές χωρίς κλιματικές εξάρσεις.

Συμβουλεύουμε να μη καλλιεργείτε για πρώτη φορά μία νέα ποικιλία σε έκταση μεγαλύτερη του 10% της συνολικής και οπωσδήποτε σε έκταση μικρότερη από 500 m2, ώστε να διαπιστώνετε μόνοι σας την καταλληλότητα των υβριδίων ή ποικιλιών για τις δικές σας συνθήκες.

Παρόμοια Είδη

Άνηθος

Αρωματικό με λογχοειδή φύλλα με δροσερό, γλυκάνισο άρωμα και ελαφρώς πικάντικη γεύση. Ευαίσθητος στο κρύο κάτω των 5 oC.
Περισσότερα…

Δυόσμος

Δυόσμος Mentha spicata. Βασικό συστατικό στην Ελληνική μαγειρική. Πρέπει να υπάρχει σε κάθε κήπο.
Περισσότερα…

Βασιλικός Αθάνατος

Ο Αθάνατος Βασιλικός είναι μια εύρωστη και γευστική ποικιλία βασιλικού, ιδανική για μαγειρική. Με μέτρια φροντίδα, προσφέρει μακροχρόνια παραγωγή.
Περισσότερα…

Δεντρολίβανο

Πολυετές αρωματικό φυτό. Χρησιμοποιείται φρέσκο ή ξερό στην μαγειρική. Διακοσμητικό φυτό στους κήπους. Αρκετά ανθεκτικό στο κρύο.
Περισσότερα…

Βασιλικός Φύλλο Μαρουλιού

Ο βασιλικός “Φύλλο Μαρουλιού” είναι μια ελκυστική και γευστική ποικιλία βασιλικού, ιδανική για pesto, σαλάτες και σάντουιτς. Απαιτεί μέτρια φροντίδα και προσφέρει πλούσια φύλλα με…
Περισσότερα…

Ρίγανη

Η ρίγανη είναι το πιο βασικό αρωματικό στην Ελληνική μαγειρική. Ανακαλύψτε το έξοχο άρωμα της φρέσκιας ρίγανης. Από τα πιο εύκολα φυτά στην καλλιέργεια.
Περισσότερα…

Μαϊντανός

Κλασσικός πλατύφυλλος μαϊντανός. Βασικό συστατικό στην Ελληνική μαγειρική. Σε γλαστράκια (δίσκοι 40 θέσεων)
Περισσότερα…

Βασιλικός Genovese

Κλασική ποικιλία βασιλικού με έντονο άρωμα και γεύση. Απαιτεί μέτρια φροντίδα και αποτελεί ιδανική επιλογή για χρήση στην μαγειρική.
Περισσότερα…

Σελινόριζα Brilliant F1

Μέτριο έως μεγάλο μέγεθος. Έτοιμη σε 150-170 ημέρες αναλόγως της εποχής. Λαχανικό που η ζήτησή του ανεβαίνει καθώς έχει ελάχιστες θερμίδες. Για πουρέ, σούπα και…
Περισσότερα…
Scroll to Top