Κατηγορία Είδους: Πεπόνια

Τα ευρέως καλλιεργούμενα πεπόνια ανήκουν σε πολλούς τύπους: τ. Galia (Γκάλια), τ. Charentais (Σαραντέ), τ. Cantaloup (Κανταλούπ), τ. Canari (Κάναρι), τ. Honeydew (Χάνιντιου). Υπάρχουν και πολλοί τοπικοί τύποι όπως: Άργους, το Ζακυνθινό, το χειμωνιάτικο του Έβρου κλπ.

Προσοχή: Το πεπόνι είναι φυτό απαιτητικό σε ζέστη. Μη φυτεύετε όταν η θερμοκρασία του εδάφους είναι κάτω από 18 oC. Η ιδανική θερμοκρασία για ανάπτυξη είναι 29 – 35 oC.

Πεπόνι πρώιμο και παραγγικό για υπαίθρια καλλιέργεια στον τύπο του Galia.

shadow

Πεπόνι τύπου Galia με ανοιχτοπράσινη αρωματική σάρκα και Brix 14. Έχει μεγάλη μετασυλλεκτική διατηρησιμότητα και είναι κατάλληλο και για εξαγωγές.

shadow

Πεπόνι ανθεκτικό στην μελίγκρα και το ωίδιο. Long Shelf Life. Ιδανικό για εξαγωγές.

shadow

Πεπόνι τύπου Ιταλικού Cantaloup, γκριζοπράσινο με σκούρες πράσινες ραφές. Πορτοκαλί σάρκα. Μεγάλη μετασυλλεκτική διάρκεια. 1,2-1,5 kg

shadow

Γλυκό πεπόνι τύπου HoneyDew με ανθεκτικότητες σε φουζάριο και ωίδιο.

shadow

Όψιμο υβρίδιο τύπου Ananas. Πορτοκαλί γλυκιά σάρκα.

shadow

Αρωματικό γλυκό πεπόνι στον τύπο του Galia.

shadow

Το κλασσικό κίτρινο στρογγυλό δικτυωτό πεπόνι.

shadow