Κατηγορία Είδους: Μαρούλια

Τα καλλιεργούμενα στην Ελλάδα μαρούλια χωρίζονται στις ακόλουθες κατηγορίες:

Cos ή Ρωμάνες:
Butterhead ή απλή Σαλάτα
Iceberg (παγόβουνο)
Κατσαρά

Τα μαρούλια φοβούνται την ζέστη, την ξηρή ατμόσφαιρα και την έλλειψη νερού, έστω για λίγο. Σε πολλές περιοχές της Ελλάδος, είναι δύσκολη έως αδύνατη η καλλιέργειά τους από τα μέσα Μαΐου έως το Δεκαπενταύγουστο.

Το κλασσικό Ελληνικό μαρούλι. Φυτεύσεις από μέσα Φθινοπώρου έως τέλους Χειμώνα.

shadow

Σκούρο μεγάλο μαρούλι Ρομάνα ανοιχτού τύπου με αντοχή τόσο στην ζέστη όσο και στο κρύο και ανθεκτικότητα στον περονόσπορο.

shadow

Μαρούλι σαλάτα τ. butterhead με καλή αντοχή στο ξεβλάστωμα και το tip burn για συγκομιδή καλοκαίρι – φθινόπωρο. Ανθεκτικότητα στον περονόσπορο (16-30)

shadow

Κατσαρή σαλάτα για φθινόπωρο έως και άνοιξη. Ανθεκτικότητες:(HR): Bl 16,28,30,32/ NrO (IR):LMV1.

shadow

Κόκκινο κατσαρό μαρούλι Batavia για την ύπαιθρο με πολλές ανθεκτικότητες

shadow

Κατσαρή σκούρα πράσινη σγουρή σαλάτα για υπαίθρια καλλιέργεια άνοιξη, καλοκαίρι και φθινόπωρο. Μεγάλη αντοχή στο ξεβλάστωμα.

shadow

Μεγάλη, σφιχτή κεφαλή, σγουρά φύλλα και υψηλή παραγωγή.

shadow

Κατσαρή σκούρα πράσινη σγουρή σαλάτα για υπαίθρια καλλιέργεια φθινόπωρο και άνοιξη

shadow

Σαλάτα butterhead (γαλλική) για θερμοκηπιακή καλλιέργεια τον χειμώνα. Ανθεκτικότητες: Bl:16-32,34,36EU

shadow

Ανοιχτοπράσινη σαλάτα butterhead (γαλλική) για θερμοκηπιακή καλλιέργεια φθινόπωρο, χειμώνα και άνοιξη. Ανθεκτικότητες: Bl:16-26, 31, 32 EU/Pb

shadow