Κατηγορία Είδους: Μαρούλια

Τα καλλιεργούμενα στην Ελλάδα μαρούλια χωρίζονται στις ακόλουθες κατηγορίες:

Cos ή Ρωμάνες:
Butterhead ή απλή Σαλάτα
Iceberg (παγόβουνο)
Κατσαρά

Τα μαρούλια φοβούνται την ζέστη, την ξηρή ατμόσφαιρα και την έλλειψη νερού, έστω για λίγο. Σε πολλές περιοχές της Ελλάδος, είναι δύσκολη έως αδύνατη η καλλιέργειά τους από τα μέσα Μαΐου έως το Δεκαπενταύγουστο.

Κόκκινο κατσαρό μαρούλι Batavia για την ύπαιθρο με πολλές ανθεκτικότητες

shadow

Κατσαρή σκούρα πράσινη σγουρή σαλάτα για υπαίθρια καλλιέργεια φθινόπωρο και άνοιξη

shadow

Μεγάλη, σφιχτή κεφαλή, σγουρά φύλλα και υψηλή παραγωγή.

shadow

Κατσαρή σαλάτα για φθινόπωρο έως και άνοιξη. Ανθεκτικότητες:(HR): Bl 16,28,30,32/ NrO (IR):LMV1.

shadow

Μεγάλο μαρούλι τ. iceberg για υπαίθρια καλλιέργεια την άνοιξη. Ανοχή στο tip burn. Ανθεκτικότητα σε Bl:16-21+23 / Nr:0

shadow

Iceberg για φθινόπωρο και χειμώνα σε θερμοκήπιο και ύπαιθρο. Ανοχή στο tip burn. Ανθεκτικότητα σε Bl: 16-21+23 / Nr:0

shadow

Σαλάτα batavia κατσαρή για καλλιέργεια φθινόπωρο – άνοιξη.

shadow

Σαλάτα butterhead (γαλλική) για θερμοκηπιακή καλλιέργεια τον χειμώνα. Ανθεκτικότητες: Bl:16-32,34,36EU

shadow

Κόκκινη λόλα για άνοιξη – φθινόπωρο.

shadow

Μαρούλι iceberg για φυτεύσεις Ιούνιο – Σεπτέμβριο σε δροσερότερες περιοχές και υψόμετρο, Σεπτέμβριο στις υπόλοιπες περιοχές.

shadow