Τα λάχανα διακρίνονται αναλόγως με την προορισμό τους: για την φρέσκια αγορά ή για επεξεργασία (βιομηχανία). Τα δεύτερα είναι πιο σκληρά και κρατούν πολύ στο χωράφι. Όμως, δεν ενδείκνυνται για φρέσκια σαλάτα ή λαχανοντολμάδες, που είναι οι κύριες χρήσεις του λάχανου στην Ελλάδα.
Κατηγορία Είδους: Λάχανα
Ακέφαλο λάχανο με εντυπωσιακά σκούρα πράσινα φύλλα με παχιά άσπρα νεύρα. Για την φρέσκια αγορά και μοντέρνα μαγειρική. Παραγωγή φθινόπωρο – χειμώνας
Το kale με την καλύτερη γεύση που προτιμούν οι σεφ. Ανθεκτικό στον χειμώνα. Φύλλα μαυρο-πράσινα.
Κινέζικο λάχανο με ωραίες ομοιόμορφες κεφαλές,που διατηρούν ωραίο πράσινο χρώμα μετά την συντήρηση. Μη τα συλλέγετε υπερώριμα.
Πρώιμα Λαχανάκια Βρυξελλών με σκούρο πράσινο χρώμα και φύτευση Απρίλιο έως Αύγουστο αναλόγως περιοχής.
Υβρίδιο 100 ημερών για την φρέσκια αγορά, με καλή διατηρησιμότητα στο χωράφι και το ψυγείο.
Λάχανο τ. Σαβόι 85+ ημερών. Κεφαλές τυπικού βάρους 2,5 – 3,5 kg. Για την φρέσκια αγορά και επεξεργασία.
Πρώιμο λάχανο 65+ ημερών. Κεφαλές τυπικού βάρους 1,80 kg. Για την φρέσκια αγορά
Το καλύτερο κόκκινο λάχανο της αγοράς! 75-80 ημερών. Κεφαλές στρογγυλές εως οβαλ, 1,5 -2 kg. Ημίσκληρο. Για την φρέσκια αγορά.
Λάχανο 90 περίπου ημερών για επεξεργασία. Σκληρές γκριζοπράσινες κεφαλές. Αντοχή στα σκασίματα. Καλή διατηρησιμότητα στο χωράφι.
Λάχανο 90-100 ημερών για επεξεργασία. Σκληρές γκριζοπράσινες κεφαλές. Αντέχει στο κρύο. Καλή διατηρησιμότητα στο χωράφι.