Πιπεριές

Οι πιπεριές ανήκουν στο γένος Capsicum των Σολανωδών και είναι συγγενείς τόσο με την τομάτα όσο και με την πατάτα. Γι' αυτό και δεν μπαίνουν στην αμειψισπορά μετά από τομάτα, πατάτα ή μελιτζάνα. Συνιστάται η 4ετής αμειψισπορά.

Είναι φυτό γηγενές της Κεντρικής Αμερικής, όπου καλλιεργείται επί πάνω από 6.000 χρόνια. Η πιπεριά ήρθε στην Ευρώπη με τον Κολόμβο και από εκεί διαδόθηκε σε όλον τον κόσμο με εκπληκτική ταχύτητα.

Οι πιπεριές έρχονται σε πολύ μεγάλη ποικιλία μεγεθών και σχημάτων, από μακριές έως στρογγυλές (φλάσκες) και με ποικιλία χρωμάτων: κίτρινες, ανοιχτοπράσινες, σκούρες πράσινες, πορτοκαλί, κόκκινες, σκούρες κόκκινες, μοβ.

Οι πιπεριές περιέχουν καψαϊκίνη μία πολύ καυτερή ουσία. Αναλόγως το πόση καψαϊκίνη περιέχουν, χαρακτηρίζονται από γλυκές έως πολύ καυτερές. Το πόσο καυτερή είναι μία πιπεριά, το μετράμε σε μονάδες Scoville.

Οι παραγωγοί γνωρίζουν ότι πρέπει να καλλιεργούν τις καυτερές πιπεριές μακριά από τις γλυκές, διότι αν πάει γύρη από καυτερή σε άνθος γλυκιάς, ο καρπός θα γίνει καυτερός.

Χρησιμοποιείστε τα βελάκια για να δείτε περισσότερα.

Επιλογή από τις πιπεριές μας:

Οι περιγραφές των ειδών, οι υποδείξεις, η διάρκεια και εποχή της καλλιέργειας αποτελούν την καλύτερη τεχνική γνώση της ProPlant και αναφέρονται εδώ μόνον ενδεικτικώς.

Τα φυτά, ως βιολογικά όντα, μπορεί να εκφράζουν διαφορετικά χαρακτηριστικά, όπως μέγεθος ή σχήμα, αναλόγως με τις τοπικές κλιματολογικές συνθήκες, την σύσταση του εδάφους και την καλλιεργητική τεχνική (φαινότυπος).

Καθώς όλοι οι προαναφερθέντες ή μη παράγοντες είναι εκτός ελέγχου της ProPlant, δεν μπορούμε να αναλάβουμε ευθύνη ή να εγγυηθούμε με οποιονδήποτε τρόπο ότι οι προβαλλόμενες ποικιλίες ή υβρίδια θα εκφράσουν τα ίδια χαρακτηριστικά στον δικό σας αγρό ή θερμοκήπιο.

Η ProPlant προτείνει εμφατικώς στους πελάτες της να μη καλλιεργούν για πρώτη φορά μία νέα ποικιλία σε έκταση μεγαλύτερη του 10% της συνολικής και οπωσδήποτε σε έκταση μικρότερη από 500 m2, ώστε να διαπιστώνουν μόνοι τους την καταλληλότητα των υβριδίων ή ποικιλιών για τις δικές τους συνθήκες.

shadow