Λάχανα

Τα λάχανα διακρίνονται αναλόγως με την προορισμό τους: για την φρέσκια αγορά ή για επεξεργασία (βιομηχανία). Τα δεύτερα είναι πιο σκληρά και κρατούν πολύ στο χωράφι. Όμως, δεν ενδείκνυνται για φρέσκια σαλάτα ή λαχανοντολμάδες, που είναι οι κύριες χρήσεις του λάχανου στην Ελλάδα.

Στο εξωτερικό, το λάχανο χρησιμοποιείται κυρίως αφού υποστεί ζύμωση και γίνει ξινολάχανο (Sauerkraut). Τα μαλακά λάχανα χάνουν την υφή τους κατά την διάρκεια της ζυμώσεως. Γι αυτό έχουν αναπτυχθεί τα σκληρά βιομηχανικά υβρίδια.

Κατά την επιλογή υβριδίου ή ποικιλίας για φύτευση, πρέπει να παίρνουμε υπ' όψιν μας την τελική χρήση του λάχανου. Αν απευθυνόμαστε στην Ελληνική αγορά, θα πρέπει να επιλέγουμε λάχανο κατάλληλο για την φρέσκια αγορά. Για τις εξαγωγές, θα προτιμήσουμε κυρίως βιομηχανικού τύπου λάχανο.

Η εποχή φυτεύσεως του λάχανου είναι μέσα Ιουλίου έως μέσα Σεπτεμβρίου. Αν φυτευθούν αργά και τα πιάσει το κρύο πριν μεγαλώσουν, δεν θα αναπτυχθούν σωστά.

Πολλοί φυτεύουν νωρίς την άνοιξη για καλοκαιρινή παραγωγή με αρκετή επιτυχία, όχι χωρίς ρίσκα, όμως.

Χρησιμοποιείστε τα βελάκια για να δείτε περισσότερα.

Επιλογή από τα λάχανά μας:

Οι περιγραφές των ειδών, οι υποδείξεις, η διάρκεια και εποχή της καλλιέργειας αποτελούν την καλύτερη τεχνική γνώση της ProPlant και αναφέρονται εδώ μόνον ενδεικτικώς.

Τα φυτά, ως βιολογικά όντα, μπορεί να εκφράζουν διαφορετικά χαρακτηριστικά, όπως μέγεθος ή σχήμα, αναλόγως με τις τοπικές κλιματολογικές συνθήκες, την σύσταση του εδάφους και την καλλιεργητική τεχνική (φαινότυπος).

Καθώς όλοι οι προαναφερθέντες ή μη παράγοντες είναι εκτός ελέγχου της ProPlant, δεν μπορούμε να αναλάβουμε ευθύνη ή να εγγυηθούμε με οποιονδήποτε τρόπο ότι οι προβαλλόμενες ποικιλίες ή υβρίδια θα εκφράσουν τα ίδια χαρακτηριστικά στον δικό σας αγρό ή θερμοκήπιο.

Η ProPlant προτείνει εμφατικώς στους πελάτες της να μη καλλιεργούν για πρώτη φορά μία νέα ποικιλία σε έκταση μεγαλύτερη του 10% της συνολικής και οπωσδήποτε σε έκταση μικρότερη από 500 m2, ώστε να διαπιστώνουν μόνοι τους την καταλληλότητα των υβριδίων ή ποικιλιών για τις δικές τους συνθήκες.

shadow